Eiken vloer met vloerverwarming

Eiken vloer met vloerverwarming
Denk je al een poosje aan een eiken vloer met vloerverwarming, dan kun je dit natuurlijk zelf realiseren, maar je kunt het ook zelf doen.

Een eiken vloer en vloerverwarming? Dat kan wel?

Eiken vloeren met in combinatie vloerverwarming is veilig. Er zijn regels die toch wel belangrijk zijn.

We kennen twee soorten vloerverwarming voor eiken vloeren. Vloerverwarming bedoeld als hoofdverwarming en vloerverwarming bedoeld als bijverwarming. Voor vloerverwarming met een eiken vloer is bijverwarming de beste manier.

Er blijft echter toch altijd nog wel een klein risico bestaan. Bij een massief eiken vloer gecombineerd met vloerverwarming blijft er een risico bestaan. Er is daarom een goed plan nodig. Alleen hoofdverwarming is wel mogelijk maar kan toch met een massief eiken vloer problemen geven.
 

Een eiken vloer met vloerverwarming?, Ja dat kan!

Met nieuwe woningen wordt vloerverwarming met een eiken vloer in de toekomst standaard.

De Vloerderij levert een eiken vloer in de vorm van een Duoplank of ook wel de Multiplank, deze zijn geschikt voor vloerverwarming.

Een eiken vloer met vloerverwarming? Het kan heel goed!

De allerbeste manier voor een eiken vloer met vloerverwarming is de Duo- of Multiplank. Deze eiken planken hebben practisch geen last van zwelling of krimp omdat ze op een speciale manier gemaakt worden. De eiken toplaag wordt onder hoge druk verlijmd op een kruislings verlijmde berken multiplex drager. Een eiken vloer met vloerverwarming wordt door dit systeem risicoloos.

Eiken vloer met vloerverwarming? Geen enkel probleem!

Overweeg je een eiken vloer met vloerverwarming?, denk dan aan Multi planken. Ze zijn beschikbaar in alle vele variaties. Brede, dikke en verouderde uitvoeringen, gewoon een uitgebalanceerde collectie.

Eiken vloer gecombineerd met vloerverwarming
Een eiken vloer voorzien van vloerverwarming geeft ook een behaaglijke warmte. Het is daarom dan best wel belangrijk om bij het leggen van een eiken vloer vloerverwarming te overwegen.

Een massieve eiken vloer kan ook op vloerverwarming, maar dan gelden er andere regels. Eerst moet er dan een spaanplaatondervloer gemonteerd worden, waar deze massieve eiken planken op verlijmd en vernageld worden.

De Multi-planken of Duo-planken kunnen dan rechtstreeks gelijmd worden, daarom is deze eiken vloer het beste te combineren met de vloerverwarming.