Leginstructies eiken vloeren

eiken vloeren leggen?, de vloerderij doet het of jijzelf.

Een eiken vloer zwevend leggen

Een goede ondervloer is de basis., hier begin je mee, een massief eiken vloer verdient dit, daarom moet er met een paar zaken rekening gehouden worden.

* de bestaande ondervloer moet vlak en schoongemaakt zijn.

* de ondervloer moet droog blijven. Zijn er hierover nog twijfels dan kun je ons verzoeken een vochtmeting te doen.

* Ligt er een houten ondervloer dan moet deze wel stevig zijn en genoeg draagvermogen.

* Verwijder eerst de bestaande plinten van de muur.

 

 Eiken vloeren leggen is niet moeilijk, maar heb je toch nog vragen?., bel of mail ons dan gerust

Een betonnen ondervloer:

Controleer wederom of de vloer wel droog genoeg is (wij kunnen dit ook voor je doen). Klop met een hamer op de betonnen vloer om holle ruimtes te ontdekken. Losliggende betondelen moeten verwijderd worden. Oneffenheden moeten echter welworden weggewerkt. Als dit klaar is kan de ondervloer worden geëgaliseerd. Houd wel rekening met een droogtijd van 1 dag. Om vochtproblemen in de toekomst uit te voorkomen kunt je de vloer met folie bedekken. Wel achter de plinten tegen de muren op laten lopen.

 


Frans eiken vloeren zijn gemakkelijk te leggen door de doe het zelver..,we geven graag advies

Een houten ondervloer:

Verwijder alle spijkers en andere oneffenheden in de vloer. Zet loszittende planken met schroeven vast. Controleer met een lange rei de vlakheid van de houten ondervloer. Krijg je de houten vloer niet vlak breng dan een toplaag van spaanplaat aan. Plaats de platen in een halfsteens verband en zet ze vast met verzonken schroeven. Ook kun je ze nog eens extra verlijmen op de houten ondervloer. Zorg er voor, dat de bovenzijde van de schroef niet boven het spaanplaat

uitkomt. (dit om vlakschuren). Vanaf de muur ±10 mm ruimte laten en tussen de platen een paar mm’s. Schuur de spaanplaten ondervloer vlak met een schuurmachine. (Woodboy)

Bedek de vloer met een PE-folie onderlaag. Let op: aluminiumzijde naar boven. Plak de naden af met tape. Je kunt ook groene (iso- of thermofelt) vloerplaten leggen.

Begin met leggen van de eiken vloer aan de lange zijde van het vertrek en leg de banen bij voorkeur in de lengterichting van het woonvertrek. Als massieve planken worden gebruikt mag het vertrek liefst niet breder zijn dan 3 tot 4 meter i.v.m. de werking van het eikenhout in de breedte. Multiplanken of duoplanken planken hebben dit probleem niet. Leg de eerste rij planken met de veerzijde naar de muur. Plaats kurken zwelblokjes aan de lange kant van de eerste en laatste rij vloerdelen en de muren. De ruimte tussen wand en muur moet ca: 15mm te zijn. Controleer wel of de eerste rij goed recht ligt. Wanneer de muur niet helemaal recht is, maak dan de ruimte groter of zo nodig kleiner, lukt dit niet, zaag dan de vloerdelen er passend bij. Zorg er wel voor dat de veerzijde van de eerste rij een rechte lijn vormt. Lijm de eiken vloerdelen rondom aan elkaar vast. Druk bij het laatste eiken vloerdeel de hele rij tegen elkaar aan, met behulp van een speciaal slagijzer.

 
De Vloerderij houten vloeren werkt met een team van specialisten, die veel vragen kunnen beantwoorden
 

Na het leggen van de eiken vloer:

Schuur de vloer vlak en breng de olie, hardwas, was of lak aan. (Belangrijk!). Verwijder de kurkblokjes, plaats eventueel zgn. spanveren langs de randen van de muur, deze spanveren zorgen voor een gelijkmatige druk op de eiken vloerdelen, ( minder kiervorming). Plaats de plinten, Pas wel op tijdens het boren want er kunnen weleens verborgen waterleidingen achter de muur lopen.

Goedkope Frans eiken vloer 
TIP.
Alvoren een eiken vloer te gaan leggen, dient er rekening mee gehouden worden met de ondervloer. Is deze wel droog??..Vertrouw je het niet, laat ons dan eerst een vochtmeting doen..Bel ons gerust, we zijn tot 22.00 uur bereikbaar 0521-515432